Med en frukosttallrik i Trelleborg

Det är märkligt hur dagar kan ta oväntade vändningar. Efter att ha stressat som en idiot för att vara i trelleborg till halv 9 så upptäckte jag att kursen jag skulle hålla i är flyttad till eftermiddagen, UTAN att jag har blivit informerad.

Detta gjorde att jag helt plötsligt hade fyra timmar tillgodo i ett höstkallt Trelleborg. So what to do tänkte jag.

Begav mig inåt stadens centrum, otroligt på alerten för att inte missa det. Tog en gågata till vänster, sedan ur ingenstans kom ett fik, namnet förblir hemligt då jag inte kommer ihåg det. Steg in med förhoppningen att i alla fall få sitta ner och ta en kopp kaffe. Det blev mycket mer för på en skylt framför disken stod det två alternativ som var för sig lät fantastiskt. Jag fastnade för alternativet frukosttallrik för 60 kronor. Ställde mig framför kassan, försökte låta så oskånsk jag kunde. Detta för att ifall jag gör bort mig så kan jag alltid skylla på att jag inte är från trakten, smart pelle, smart!!
Men beställningen gick utöver förväntan och tallriken dök upp tillsammans med en kopp kaffe och ett glas juice. Tallriken innehöll skinka, ost, frallor, melon, apelsin, ägg, tomat, gurka och sallad. Vilken frulle!!!

Satte mig på ovanvåningen med utsikt över lokalen men med fönstret i ryggen. Där tillsammans med denna magiska tallrik och en Trelleborgs Allehanda så vände dagen från en seg morgon med missad sovmorgon till en fantastisk frukost med lokalanyheter jag aldrig hört talats om eller ens brydde mig om. Jag kunde vara lite som på semester.

Utanför började staden sakta vakna till liv, tidningen var redan utläst sedan länge när jag tog upp min dator, kopplade i internet och försvann från semestern in tillbaka till verkligheten.

Jag måste försöka fly bort från den oftare, mår lite bättre i själen då.

RSS 2.0