Rocking thunder

Det var festival i Helsingborg i helgen om du mot förmodan hade missat det. Mycket musik och mycket folk.

Tyvärr så jobbade jag fredag, söndag så jag kunde inte riktigt njuta av musiken på ett sådant sätt som jag själv hade önskat. Dock lyckades jag smita ner och se två goda vänners band lira. Och som de gjorde det.

Det var länge sedan jag hörde en spelning med Urband Mind som var så rockig. Jag menar det inte på ett negativt sätt utan det såg ut att vara ren skär glädje hos de som spelade. Även om det syns mer på vissa än på andra. Stenansiktet Stiffe leverar grymma basriff men är coolheten själv, Delarssons skrova röst förhöjde rockkänslan av konserten och givetvis Linda på trummorna som rockade loss. Deras nya stjärnskott kan jag inte namnet på men han kommer förhoppningsvis bli en fast medlem i truppen, han tillför ännu mer glädje på scen.

Hela konserten var riktigt bra och DeLarssons duett med Sins in Vains sångerskan kändes äkta och välgjord. Ljudet var också grymt, vilket det inte alltid är på Tivoli's Circus scen. Det var till och med så bra att vi som satt och njöt missade att ett av helgens värsta åskväder dundrade förbi utanför med folk som flydde undan regn och annat.

Men vi lyckligt lottade själar kunde lugnt sitta och njuta av musiken och energin från scen.

Detta kan ha varit en av deras bästa spelningar än så länge...

The riceboy sleeps

Musik, detta ämne kan aldrig trötta ut mig.

Musik, kommer alltid att beröra mig.

Musik, är en del av mitt liv.

Musik, är mer än sammansättning av toner och instrument.

Musik, gör att man överlever stadsljuden

Musik, gör det värt att gå upp om morgonen

Musik, skapar känslor

Musik, gör mig avslappnad

Musik, engarerar

Musik, är som bäst när man först upptäcker den....


Hitta rätt

Då var det dags igen. Dels att vara här men också på brandstationen. Som vanligt har det varit en lugn vistelse än så länge och lär nog vara så ett tag till.

Sen jag började jobba här har jag fått många förfrågningar om vad brandmän egentligen gör om dagarna. Du som har haft vägarna förbi denna sida tidigare kanske känner igen ämnet som jag försökte klargöra för ett par inlägg sedan. Men så slog det mig som Joe DiMaggio träffade bollen på sin tid. Varför inte berätta från dag till dag?

Sagt och gjort, här kommer min dag på räddningstjänsten i Landskrona.

Gick på klockan 08:00. Först är det alltid uppställning, inte så farligt som det låter utan man samlas i matsalen och går igenom vad för larm man hade passet innan och lite info om dagen. Idag tog det lite längre tid då det är karneval i staden och vi har mycket att tänka på vid eventuella larm i dessa stadsdelar.
  Vad som händer efter detta mötet är givetvis att man kollar bilarna och utrustningen. Det är ju trots allt din livförsäkring så allt måste funka. Idag sitter jag som chaufför på 2040 (tidigare 404), och det innebär att jag är andreman på stegen.
  Jag körde ut stegen tillsammans med min kollega och checkade så att den funkade. Skickade upp oss i luften, körde runt lite och sedan seglade vi ner och körde in i garaget igen.

Vädret idag var lite kyligare än vad vi blivit vana vid sedan vi blev bortskämda förra veckan. Men med utstående bröstvårtor och trippandes på tå var vi nere vid Citadellbadet och plaskade. Detta ska egentligen vara ett stående inslag under sommaren men vid värre väder än så här så hade vi nog inte åkt. Här gäller det bara att få upp lite vattenvana, dyka, simma, bogsera kompis m.m.

På vägen hem från simningen så kollade släckbilen båten och jag övningskörde stegbilen hem till station.

Sedan var det dags att klippa gräset. Jag trodde jag skulle slippa trädgårdssysslor när jag fick brandjobb istället för att gå och knega på trädgårdsfirman men icke. Här kommer ens tidigare erfarenheter väl till pass tydligen. Men vad har jag för rätt att klaga egentlige? vattna lite blommor och sedan klippa lite gräs, rätt lugnt.

(nu sitter henke mitt emot i datarummet och drar igång The Scientist med Coldplay, detta är musik mina damer och herrar)

Eftermiddagen bjöd på kartor för min del och sedan en runda på stan, orientering kallas det. Vi traskade runt på karnevalen och försökte hitta samlingspunkter. Det var redan grymt mycket folk, kan nog bli skoj om du nu inte har något annat för dig i helgen.

Jag kanske borde skriva om veckans LA tips istället?

En sak som är bland det bästa med brandjobbet är träningen på arbetstid. Idag så lirade vi fotboll vid station i en timme och sedan var det korpen match. Så summa sumarum så har jag varit fysiskt aktiv i 3 timmar idag. Lite därför lyxade vi till det nyss med spagetti och köttfärssås samt glass till efterrätt.


Som du nu märker har jag sjukt svårt att förmulera dagen så att det på ett skriftligt sätt blir intressant. Tyvärr händer inte mycket mer än så idag. Snart natt natt och ska det följa statistiken så får jag sova hela natten.

så fridens liljor!

RSS 2.0