mupparna

Jag har under en tid använt ordet mupp utan att direkt veta vart det kommer ifrån.

Och rent historiskt så kommer ordet från den klassiska showen The Muppet Show som gick som ett vuxet barnprogram för länge sedan.

Min tanke är dock att karaktärerna i showen är speciella och en aning bakom flötet. Därav har använder man nu ordet för att beskriva en person som är flummig, grön och en aning dum.

Mer ordhistorik kan dyka upp i framtiden och kom ihåg detta är den högst inofficiella sanningen bakom ordet Mupp.

När allt går emot

Det finns tider då man känner att man ensam håller ett tolvvåningars tegelhus ovanför sitt huvud. Det känns tungt med andra ord. Tider då inget går ens väg, när inte ens skon kan låta bli att knyta upp sig själv så man nästan snubblar i nytorgsbacken på väg ner till Gustav Adolf torg.

I helgen så var det min tur att tippa i tipsbolaget "ljusblå hjärtan". Det gick sådär, missade tio matcher av 13 möjliga. Man skulle kunna säga att jag inte ens var nära att få en t-shirt eller ens bli tillfrågad vilken storlek jag har. Men som man säger, tur i kärlek otur i spel. Jag får skatta mig lyckligt att jag trots allt har jäkligt tur i kärlek.

När det kändes som att det inte fanns mycket mer som kunde gå fel så fick jag precis reda på att Tumstock festivalen ska lägga ner. De får ingen budget av Helsingborgs stad och kan således inte hyra scen eller artister. Helt sjukt anser jag då gröningen var det ställe där man hängde för att inte supa ner sig och spy på terrastrapporna. Locka bort folk från alkoholen och inbjud dem till musikalisk frälsning genom att ha tumstock kvar.

Men nåja, nu är det inte mycket mer som kan gå fel.

Undra hur många gånger jag ska få äta upp det där...

Mr Two-timer...

Rubriken må vara något sexistisk men historien bakom är något helt annorlunda, men jag återkommer till den lite senare.

Först måste jag berätta att jag nått en ny botten i helgen. När jag trodde att jag inte kunde ha mer otur så lyckades jag missa tio matcher på tipset. Och jo, det är så jag ser det. Inte att jag lyckades få tre rätt (vilket i sig är en rätt förnedrande mening) utan att jag missade tio matcher.
  Och det värsta är att om jag gått efter magkänslan så hade jag haft minst 6 rätt. Varför litade jag inte på mitt enda sunda organ? jo för min vilja att överbevisa mig själv fick mig att sitta i nästan två timmar och analysera tidigare resultat, skadelistor, sannolikhetstabeller, experttips och annat som kan få en mage ur balans.

Dit räknar jag dock inte nutella till frukost, även om det kan göra den stabilaste magen orolig för vad ägaren tänker med. Nutella till frulle?? måste vara en mycket sjuuuk människa som tänker i de banorna. Antingen det eller en 9 åring. Var går gränsen mellan geni och han-som-har-släppt-ut-fåren-innan-han-ska-somna?

Men historien bakom rubriken kanske du tänker och jag ska inte hålla dig på halster längre. Jag hämtade ett gäng nyblivna släktingar på Kastrup.

Illegala invandrare kanske du tänker men om du inte avbryter mig så kan jag förklara att det är min sambos morbror och hans familj som varit på semester i USA och ville bli hämtade. Illegala invandrare... fnys.. vart fick du det ifrån??

Men i alla fall där står jag och väntar på att dessa släktingar ska komma gående genom arrivals dörren. Direkt när jag ställt mig där kommer en kille i grå munkjacka med ett par väskor och sin mamma bredvid sig. Han är blond och haltar något. Han har ett lagom alldagligt ansikte men ändå så pass olikt alla andras att man lätt lägger det på minnet. (jag har en tendens att minnas ansikten men det ägnar jag en blogg åt senare).
 Jag står där och väntar, och tittar på folk som kommer. Då efter en kvart DYKER HAN UPP IGEN!!!. min första tanke var "har vi inte möts?" och jo det slog mig att jag sett honom en kvart tidigare. Då kom nästa fråga. Hur i hela friden kom han in igen??

Min enda förklaring är denna:

Mr Two-timer har glömt en väska på bandet. japp, han har glömt att ta sin egen väska av bagagebandet och traskar glatt ut in i Danmark. Plötsligt slår det honom som en högerkrok från den evigt store Ingo, MIN VÄSKA ÄR KVAR I INTERNATIONAL-LANDET!!! (vad ska man annars kalla den internationella delen av en flygplats??)
Han smiter fram till SAS disken och smyger fram för att lägga sig bakom en väska och på så sätt komma ner till bagagesystemet. Därifrån gör han ett par über-viga ninja moves och svingar sig likt musiken på 50-talet till bagageutlämningen. Sätter sig på bandet, åker ut och greppar sin väska. Därifrån är det en enkelmatch att bege sig till utgången ännu en gång och i och med detta sätta igång en morgontrött, blond hjärna.

Och till sist vill jag säga att Roger Trygg har rätt som alltid, även i molniga tider kan man hitta de äkta solstrålarna.


återseendet av en kär gammal vän

Idag är det vår. Det känns i luften och det trots att temperaturen knappt letat sig över noll strecket. Men det är inte temperaturen som gör idag till dagens första vårdag, utan solen. Denna kära gamla vän man aldrig kan få nog utav. Trots att den befinner sig ungefär 26 228 450 000 000 000 km härifrån så är i alla fall jag glad att återse den med ny kraft och med mer energi att ge. För sommarsolen är något annat än vintersolen.

För visst finns solen även på vintern. Dock är känslan som kommer fram den att vintersolen har riktat sin energi på annat håll. Den kan lysa (vilket den inte gör så ofta) men den ger inte samma värme, eller samma energi som sommarsolen.

Idag är alltså den första dagen för sommarsolen. Eller egentligen inte den riktiga sommarsolen men dock babysommarsol och i dessa bistra tider får man vara glad för det minsta.

Så skin sol skin! Jag har väntat på dig!

fotbollens vemod

Det är ett nytt år. Nya löften har lagts, nya midjemått ska till sommaren nås. Och framför allt har en ny fotbollssäsong startat. Dock är jag lite skeptiskt till detta. Mitt andra år som tränare kommer visa vad jag egentligen går för. Första året var en lärotid. Jag fick tips av fotbollsmiraklena i A truppen och Wendel vid min sida lärde mig oerhört mycket. Så rent fotbollsmässigt är jag dock redo.

Men vi har en gjort en ruckad i tränarstaben. Jag fick säga adjö till Mice och Delarsson och samtidigt får jag undra var Per är, och så fick jag hälsa Christer, Niklas och Mats välkomna till de ljusblå. Mats och Niklas vet jag var de är. Två sköna killar som kan fotboll och har humorn på sin sida. Christer vet jag inte så mycket om.

Det jag vet är dock att den synergi effekt vi hade bland tränarna i höstas är borta. DeLarsson's plats i omklädningsrummet är tomt. Per kommer då han kommer och annars kommer han inte. Det känns som om sammanhållningen i staben är borta.

Inte så konstigt när man byter personer. Ljusglimten i detta gråa skimmer är Niklas som har gått från klarhet till klarhet. Det kan bli en riktigt rolig säsong med han och jag som styr DamU. Han är också den enda av de nya som byter om på IP och som förstår vikten av att bada bastu efter en kall träning i Rydebäck.

Nu kanske jag får det att låta som att fotbollen är skit. Det är det givetvis inte. Men de punkterna som är tunga tynger ner mig rätt så långt. Många frågetecken som måste rätas ut och framför allt så har jag noll koll på läget.

Det är i och för sig rätt vanligt men jag vet inte riktigt vart jag ska gå för att få informationen. Per är mer informationslös än vad jag är :S

2009 års fotbollssäsong kommer att beskrivas här, på denna kanalen vid olika tider.

Stay tuned!

RSS 2.0