gräsänkling

Denna veckan är jag en gräsänkling. Min favorit tjej (som också råkar vara min sambo) är i romantikens huvudstad, dock utan mig. Jag följde henne till flyget igår som en förälder följer sitt barn till deras första skoldag. Kanske inte riktigt den bästa liknelsen och det blev inte bättre när jag wikipediade ordet gräsänkling.

Betydelsen kommer usprungligen från Tyskland och betydde i sort sett "förförd och övergiven". Det syftade alltså på "förförelse i det fria". Dock har ju som tur är ordet ändrat betydelse sedan dess. Från förförd till övergiven. Så jag är alltså övergiven av min bättre hälft.

Det är egentligen inte så dramatiskt som det låter. Jag går inte under bara för att hon är flera hundra mil ifrån mig. Hon kommer ju tillbaka (hoppas jag!)

Men i alla fall. Jag var lite orolig under tågfärden ner till Kastrup att jag inte skulle ha något att göra denna veckan. Detta har jag kännt länge och planerat därefter. En vecka där jag inte vill vara hemma, för där är ensamt och tråkigt. Och som handen i handsken så fick jag under en snabb halvtimme i förmiddags att boka om en hel del för att inte vara dubbelbokad 24/7. Knasigt hur fel jag har ibland.

Jag har även varit medveten om att min uppdateringsflitighet här på bloggen varit lidande och riskerar att så vara tills på fredag. Anledningen till det är att jag inte velat gå ifrån min princip att skriva om intressanta saker. Inte bara skriva vad jag gjort rakt upp och ner. Jag vill alltså inte bli 17, slänga halva mitt ordförråd och kallas för Blondinpelle.

Dock kommer jag frångå mina principer denna veckan. Det kommer vara många tankar om vad jag ska göra nästa vecka. Om hur jag ska klara av allt rent ekonomiskt. Du får stå ut med det, förhoppningen från min sida är att ändra skrivsättet när allt satt sig och jag har koll på läget igen. Tills dess är Du mitt bollplank utan studs. Jag skriver, Du läser, jag mår bättre på det sättet.


Cherio så länge...

harkelspottaren

Först vill jag passa på att säga till Dig Sofia, detta är INTE Lilians blogg.

Nu när det är avklarat så tänkte jag i detta inlägget berätta lite om vad jag kommer och inte kommer sakna när jag slutar på Höganäs AB.

Det är ju alltid lättare att se vad man inte kommer sakna. I morse kom jag på tre saker.

1.   Att behöva gå upp så tidigt. Det har nästan knäckt mig att stiga upp klockan 5 om morgonen. Jag tror inte att många som inte går upp så tidigt förstår hur jä**a tidigt det är. Helt sinnessjukt tidigt. Som sagt, jag kommer INTE sakna det.

2.   Den andra saken jag inte kommer sakna är att ta bussen hem efter jobbet, där alla gymnasie elever ska hålla låda och jag försöka sova. Kommer INTE sakna det.

3.   Detta är nästan den viktigaste punkten, just nu. Den tredje saken jag inte kommer sakna är harkelspottaren som på cykel åker förbi mig ungefär vid lasarettet. Han hörs långt i förväg då han var femte sekund harklar sig grundligt och sedan spottar. Första gången trodde jag han var lite förkyld eller hade svalt en fluga, men nu 4 månader senare börjar jag tvivla. Att jag sedan har svårt att äta om morgonen och blir "äckligt mätt" på tre mackor gör inte saken bättre när han kommer förbi och försöker harkla upp blindtarmen. Nä, harkelspottaren kommer jag INTE sakna.

bara fyra dagar kvar nu...


en vecka, 7 dagar, 168 timmar, 70 560 minuter

Det är ungefär så lång tid jag har kvar på min projektanställning. Det är till och med så att det är bestämt att det är så lång tid jag har kvar. Det gick ut ett beslut idag om att alla projekt, visstids-anställda inte får fortsatt anställning på Höganäs AB. Och jag kan till viss del förstå ledningen i deras beslut. För det går inte bra för företaget nu. Ni som har aktier i Höganäs AB, till er kan jag bara säga en sak: SÄLJ INNAN NÄSTA DELÅRSRAPPORT!!!

Men jag har alltså en vecka kvar där jag behöver gå upp klockan 5 för att gå till jobbet. Det är inte utan att jag börjar fundera på vad som händer sen. Det är nästan som när man funderar på vad som händer efter döden. Man är nyfiken men vill egentligen inte veta för det betyder att man är död. I mitt fall är jag ju givetvis inte död när jag slutar på Höganäs AB men min säkra inkomst är borta. Den som jag förlitat mig på i mer än ett halvår.

Men sen när man ser på det med mina vanliga ögon så inser jag att allt löser sig och under tiden kan jag passa på att ha lite skoj, Har planerat in ett par Zelda dagar med min gode vän Per. Funderar även på att boka in någon repning med my man DeLarsson. Sen ska jag spela X-box, umgås med flickvännen, kanske jobba lite extra då och då. Allt beror på hur det går med jobbsökningen.

För att uppdatera dig lite i mitt liv (vilket denna bloggen ändå handlar om) så har jag sökt jobbet som SOS operatör med inriktning på Räddningstjänst. Jag kommer även att söka jobbet som brandinspektör i Helsingborgs räddningstjänst. Men innerst inne hoppas jag på SOS alarm tjänsten. Hade varit riktigt skoj att få testa på om jag klarar av en sådan tjänst (vilket jag tror)

Men nu är det helg och imorgon är det lagfest, målet med den är att flickvännen ska få bära hem mig!

Jag, en hacker

Om jag är duktig på datorer? Fråga mina kollegor som ständigt rådfrågar mig om hur man gör saker. Jag har alltså lyckats under min tid här på Höganäs AB att få ett enormt självförtroende inom området data.

Nyss satt jag och kollade på andras bloggar och insåg att många har en myyycket coolare sida än vad jag har men de är ändå samma portal som jag har. Hur kan detta vara möjligt??

Jag började titta på design alternativen jag kan välja på och där är absolut INGET som liknar de flashiga sidorna som jag kollat på. Jag börjar känna frustration då jag ska vara kunnig inom detta.

Under mina frustrerade knapptryckningar (för alla vet att sakerna fungerar mycket bättre om man trycker hårt och många gånger) så ser jag texten visa källkodning. Ahhaaaa.. Här kan man hitta saker tänkte jag som fortfarande var fylld av självförtroende efter alla klickningar. Jag fortsätter mitt frenetiska klickande men på denna länk. En sida ploppar upp och jag får känslan av att jag är den grymmaste hackern i hela världen. En massa källkoder, som jag i och för sig inte förstår, men de lyser makt ur tecknen. Jag börjar gräva mig in och försöka hitta något jag kan komma ihåg från "bygg din egen hemsida" kursen jag läste på internet för några år sedan.

Jag hittar till slut det enda som står på svenska, Kommentarer:. Och jag tänker "detta måste vara det som står på första sidan, detta ska vi ändra på". Och i sann hacker anda så ändrar jag det lite fräckt från kommentarer till bektraktelser.

Jag är såå sjuuukt bra på datorer.

ett år som tränare

Nu är säsongen slut och jag ska sammanfatta vad som hänt under mitt första år som tränare. Jag har haft ett enormt stöd omkring mig genom mina kollegor som med sin humor och erfarenheter stöttat mig och lärt mig mycket.

Jag kastades in i systemet, att vara tränare är totalt annorlunda än att spela själv. Man får reda på mycket mer info om saker och ting men samtidigt så är det möten för att reda ut ett och annat.

Våren gick lugnt, träningarna i Rydebäck var otroligt roliga och givande. Jag var med en del och spelade, försökte lära Bade och Johanna att hoppa vilket Per inte gillade. Visade sig dock att vi pratade om samma sak bara vi hade olika namn för det.

Träningslägret kan ha varit det roligaste träningslägret jag varit på. Stämningen i truppen var på topp och badlandet fick mig att känna mig som ett barn igen. Fantastiskt roligt, särskilt när Mathilda (då 15) och Micke (då 49) blev lika unga som jag kände mig. Åldersskillnader är bara något med siffror, det har inget hur man beter sig att göra.

Träningsmatcherna var nervösa, hur beter man sig som tränare? Jag har haft skräckexempel och bestämde mig för att inte gå den vägen utan testa min egna väg. Det var väl först i andra serie-matchen som jag kände mig riktigt hemma i rollen som coach. Varierat resultat under den tidiga våren byggde upp och raserade självförtroendet. Men slutligen så är det bara att tro på sig själv.

Men att tro på tjejerna, det har jag gjort hela tiden. Det kändes som en naturlig del. Hade jag inte gjort det hade jag ifrågasatt varför just jag hamnade på den posten. Jag gillar laget, det är ett skönt gäng som är samlat till varje match. Alla har något att bidra med, det är det som är den svåraste uppgiften för mig som tränare. Att se till att allas kvalitéer utnyttjas på bästa sätt. Alla är viktiga och alla behövs, så har jag försökt lägga upp min coachning.

Dock har det blivit lite mycket inför sommaruppehållet. Många beslut som var tvugna att tas men ingen som direkt ville ta dem. Lite oreda på stämningen i truppen och jag kände mig ruskigt maktlös, jag visste inte vad jag skulle göra för att få allt bättre. Det är inte så konstigt att man till slut ställer sig frågan "är det mig det är fel på?". Jag har inte haft något bra svar på det förrän i matchen mot Stora Harrie där jag tvingades ställa upp med ett halvskadat lag och en helskadad bänk (nu snackar jag fysiskt skadade och inget annat). Efter matchen kom lavinen som flera månaders tystnad legat bakom. Här yttrades både det ena och det andra. Det var mentalt tungt att behöva lyssna på det men samtidigt så förstod jag tjejernas frustration, dels över resultatet och dels över den tunna truppen som vi hade med oss. Även om det inte var problemet så var det droppen som fick skålen att rinna över.
  Efter den diskussionen kom en tjej fram till mig och sa att det absolut inte var mig det var fel på. Hon nämnde att alla som var i omklädningsrummet var glada över att ha mig som coach och att de bad om ursäkt för att jag och AW fick all skit. Det värmde gott. Ett liknande sms fick jag dagen efter av en annan tjej. Det är sånt som gör att jag är sugen på att fortsätta nästa år. Den positiva feedbacken. Eller rättare sagt, feedbacken överhuvudtaget.

De övningar som jag hållt i har jag försökt göra så roliga som möjligt för jag vet att man ger mer då det är skoj. Jag har som tur är ofta hört tjejernas kommentar efteråt att övingen varit bra eller rolig eller skitskoj som i vissa lägen. Det är så jag vill ha det. Fotboll ska vara roligt men ändå givande.

När det gäller truppen har jag redan nämnt att jag gillar varenda en av dessa töser. De har varit som nära vänner hela året. Vi spenderar ändå större delen av vår fritid tillsammans. Det är därför extra roligt att se tjejerna göra framsteg och utvecklas. Ser man dem varje vecka så ser man de små detaljerna. Mittfältare som blir anfallare, backar som tar steget upp i A-laget. Det känns givande att förhoppningsvis vara en del av deras utveckling, både på och utanför planen.

När sista seriematchen var spelad kunde jag konstatera att vi räckte inte hela vägen till en serieseger men kom däremot på en hedrande andraplats och kvalspel. Vi hade det i egna händer ända till Staffanstorpsmatchen då ett par spelare valde att gå ut och checka Wallmans salongers nypremiär istället för att delta i matchen. Jag klandrar dem inte, vilket man kanske borde. Vi spelar på den nivån där fotboll fortfarande är en fritidssysselsättning och det "vanliga" livet går före. Dessutom fick vi tre veckors spänning till.

Under kvalet var jag så otroligt nervös. Det började redan veckan innan första kvalmatchen mot Hästveda och har fortsatt ända till matchen på Ystads kustnära fotbollsplan är spelad. Vi vann givetvis den matchen också, precis som vi vunnit de övriga två matcherna i kvalserien. Det var aldrig något snack om vem som var värda att spela div 4 nästa år.

Jag har givetvis gjort grodor under det gånga året, jag har dock lärt mig och försöker komma tillbaka med mer erfarenhet, bättre framförhållning och framför allt en bättre tränare.

men som avslutning kan jag säga att jag lyckades med målet jag satte upp för mig själv inför säsongen, ta upp laget till fyran och ha jäkligt skoj på vägen. Det har varit en otroligt rolig säsong, jag har höga förväntningar på nästa.

Jag kommer nu att säga tack till alla spelare och ledare jag kommit i kontakt med under året men för att det inte ska vara så cheesy så förbereder jag dig med denna meningen.

ett stort tack till alla spelare och ledare jag kommit i kontakt med under året, you know who you are....

untyttja sin ålderdom

Jag varnar ifall du har känsliga nerver eller är allmänt deprimerad nu under hösten för detta inlägget kommer inte visa någon hänsyn.

Vi har en gammal sate på jobb. Hans uppgifter består av att hålla "grönområdet" i skick och han har det som sitt livsmål. Han har varit anställd längre än demokratin har funnits. Om han hade någon form av ordförråd och en liten berättar teknik skulle han kanske kunna delge resterande världen hur universum egentligen uppstod. För då var han tonåring och sniffade lim.

  Han är som du märker inte den smartaste person jag mött. Han är en riktig pain in the ass som man säger på det internationella språket. Att han ständigt är på mig är en annan faktor som vi kan förbise under de första styckena.

Denna gamla man som har Christer Sjögrens "I love Europe" som ringsignal är det i särklass största miffot jag har stött på. Ingen kan vara så arrogant och vilseledande för mänskligheten. Det är till och med så att jag tvivlar på hans mänskliga gener. Han kan vara en ödla från en annan planet, exempelsvis Draco. En ödla med en dumhet nog att bli kvar då svansen fastnat under en sten istället för som överlevnadinstikten säger "BIT AV SKITEN!!". Han har ju nämnligen inte fått instruktioner om hur man gör. Han lever på sina gamla meriter, alltså det han lärde sig som ung när han anställdes och sattes på gräsklipparen (som nu är som hans dotter). Denna gräsklippare åker han på så ofta han får tid, och gärna en gång där emellan också. Den är hans arbetsplats om man räknar bort arbetsbänken på andra sidan skåpen där jag sitter.

Den inkompetens han besitter understryker han när han gång på gång gör uttalanden som ingen förstår (han mumlar och snackar grov skånska), men ändå har de andra lärt sig att höra när de ska skratta. Det är en självbevarelsedrift, de skrattar så får han inga vredesutbrott. Tourettes?? kan vara, men jag tror mer på en inbyggd ilska för mänskligheten. Ödlor har tendensen att inneha just sådana tankar.

Att en ödla jagar efter ett byte är mer fakta än fiction. Att ödlan är ute efter mig är det få som ser, eller få som inte blundar för ska jag säga. Det är fantastiskt hur en ödla kan vara enveten att hitta fel hos en person. Jag misstänker det är för att jag halkade in på ett bananskal och fick jobb direkt efter skolan medans han fick "kämpa" för att få anställning och tillgång till sin gräsklippare.

Han gör verkligen allt för att jag ska bli nedtryckt, han ställer sig och "lagar" saker medans han pumpar dansband på högsta volym. Han vägrar säga godmorgon när jag kommer om morgonen (kotym att göra det till alla), han sätter på luftkopmressorn när jag sitter i telefon, han hackar på minsta snedsteg jag gör, han betvivlar mina kunskaper.

Nu i morse så tog jag en kopp kaffe, tänkte det är gott och väl halvkanna kvar. Då fick jag bilderna av att jag hängde i lyften han har, med benen sprattlandes under och en snara runt halsen. Jag öppnar kannan och kollar och det är verkligen till minst 5 koppar till. Jag går nöjd ut med min kopp i handen och möter monstret. Ögonen smalnar på honom och tungan börjar fladdra som om han kunde vädra " a weaker kind". Han går in till kaffekokaren medans jag nöjd går till min plats, stolt vetande att han idag inte ska ha något att klaga på. Men ut kommer han, ställer den mest korkade retoriska fråga man kan tänka sig. Jag börjar argumentera emot för IDAG ska han inte få mig, jag är trött, hungrig och tänker FAN INTE GE MIG!!!!
   jag säger att där finns koppar kvar till fem pers, han tvivlar och säger dessutom att dem är sex som har "frukost". Jag blir förbannad och går ut för att koka kaffe utan att fortsätta diskussionen. Jag HÄLLER UT en halv kanna kaffe, kokar nytt och är på väg ut för att säga precis vad jag gjort och lägga till "hoppas du är nöjd". Men han är inte där.

Det finns lägen där jag känner att jag borde haft en liter arsenik i bakfickan, och detta var just ett sådant här läge.


Att jag kokar kaffe på beställning säger kanske mer om mig än om honom men jag försöker alltid vara alla till lags, framför allt äldre har jag stor respekt för. Men när de börjar leka med respekten och trycka ner den i halsen på mig......


Vad vi inte vet om

Jag är en nyfiken själ, det går inte att komma ifrån. Att jag ständigt törstar efter kunskaper som kanske inte så många vet om är det ingen som känner mig som kan tvivla på. Om det så gäller ett nytt halvt oupptäckt band eller om det är statshemligheter så spelar det ingen roll, JAG VILL VETA.

Igår så satt jag och min kollega vid lunchen och diskuterade olika konspirationsteorier. Han berättade om en som jag inte visste om, en om att FEMA i USA har köpt in tusen och åter tusen plastkistor med plats för fyra människor och placerat dessa kistor ute på landsbygden i USA. De som skapat teorin tror att FEMA är en underorganisation till NWO (New World Order) och att kistorna köpts in är för att kunna likvidera oliktänkande och gömma kropparna där. De menar att det finns listor på vilka som är "farliga för samhället" och vilka som är "lätta att manipulera" och så vidare.

Egentligen ska man ta dessa teorier med en nypa salt men just tanken på det hela gjorde mig facinerad. Jag undrar fortfarande om det inte kan vara sant. Kanske inte allt men lite. Tänk bara på de dokument som CIA släppte. De hade varit hemligstämplade i över 40 år, det var ingen som kunde tänka sig att något sådant hade utförts.

När jag vidare sökte runt lite på teorier så kom jag på en trailer för ett program på National Geographic channel vilket för övrigt är en av de bästa tv kanaler en människa kan ha. Men den trailern visade att CIA hade utfört mind controlling tester på "frivilliga" och det var verkligen brutala tester. Skicka elektricitet genom huvudet, spela upp band med en monotomröst som gav order i 15 h. Sova i 30 dygn med hjälp av droger för att "glömma" allt.

Så när vi gick och la oss igår började min fantasi att spela mig ett spratt. Tänk om det helt plötsligt står två mörka gestalter i vårt vardagsrum och kidnappar oss, eller ännu värre likviderar oss.

Jag behöver kanske inte nämna att jag hade lite svårt att somna.

Min pappa, världens bästa pappa

Det är söndag, tjejerna håller på att värma upp medans jag går nervöst och vankar av och ann i väntan på att matchen ska börja. Då ser jag på andra sidan planen två gestalter som jag känner igen. Mina föräldrar med pappa i spetsen. Han lovade att komma och kolla på matchen och jag blir alltid glad när han gör det. Jag blev glad när han kom till varenda match jag spelade, och jag blir glad för varje match han tar sig tid till att kolla på.
  Han är min mentor i livet så som en pappa ska vara. Han lär mig att ta de tunga besluten och stöttar mig de gånger jag tar fel. Givetvis har vi haft våra diskussioner men det är mest för att jag i min inkompetens inte insåg hur stor kunskap den mannen besitter. Det inser jag nu och diskuterar sällan med honom om viktiga frågor, dock försöker jag sätta honom på plats i händelse av felformulerade meningar såsom han försöker sätta dit mig då min tunga inte lyssnar på huvudet.

Jag gillar min pappa, jag gillar min mamma. Det är som alla sa, först när man flyttar hemifrån så uppskattar man sina föräldrar och inser hur ensamma de är nu när både jag och brorsan är utflugna ur huset. Dock hoppas jag på att de får den bästa tiden i sina liv nu, och jag håller alla tummar jag kan för att allt ska lösa sig. Det är pappa värd för han är min pappa, världens bästa pappa.


Kashmir - Aftermath


Jag har åter börjat lyssna på Kashmir (tack hanna för de underbara skivorna!) Och jag har givetvis hittat tillbaka till min favorit Aftermath. En underbar låt i både uppbyggnad och utförande. Att jag lyssnar på gamla skivor är både bra och dåligt enligt min mening. Dels så är de otroligt bra och tåls att lyssna på men samtidigt är jag rädd för att fastna i samma spår och inte utvecklas. Men denna gången ger jag hän till mina känslor och inte tankar. Det blir en Kashmir vecka på bussarna hem.


Kashmir - Aftermath
lyrics: Kasper Eistrup

I'm wondering if my thoughts of her
Have ever crossed her thoughts of me
And if they're half as clear as mine
And if there'll ever be a time

For us to journey once again
As lovers and as trusted friends
What if the best is yet to come
And this was only the first part run

Get a hold of yourself
Don't worry about the aftermath
There is no one after you
Or on your back

Get a hold of yourself
Don't worry about the aftermath
There is no one after you
There is no one after you
There is no one after you

But the everyday just can't compete
With the beauty of a polariod
Where the fairytale endures complete
And her eyes are always full of joy

Like a frozen glimpse of butterflies
On a clourized celluloid sky
She waves her cheerful last goodbye
And begs for me to let passed things slide

Get a hold of yourself
And don't worry about the aftermath
Cause there is no one after you
No one on your back

Get a hold of yourself
And don't worry about the aftermath
There is no one after you
There is no one after you

the bucket list

Ibland byggs saker upp inom mig. Jag anser att jag hanterar tråkiga och jobbiga saker bra men egentligen släpper jag inte ut någonting. Allt samlas i ett enormt stort tomrum som skapas inom mig för att till slut släppas ut och ge plats för mer kärlek.

De senaste veckorna har varit jobbiga med tanke på det stundande kvalet och att min tid på Höganäs AB börjar närma sig sitt slut och jag MÅSTE vara klar snart. Ligger lite efter tidsschemat men har ändå allt under kontroll. Och när jag nu i fredags låg i min underbara sambos knä och såg slutet på the Bucket list så kom allt. Det är så jag jobbar. Samlar och sedan delar ut allt till en ensam vinnare, denna gången denna underbara film om ärlighet och vänskap.

Jag grät, inte hulkande som jag "brukar" vid filmslut som berör mig. Nä jag grät och jag grät öppet inför min sambo, det har inte hänt sedan jag var 8 år och såg den "riktiga djungelboken" (den icke tecknade alltså).

Det var otroligt skönt, att få ut alla negativa känslor jag samlat som en ekorre samlar nötter inför vintern. Alla tankar som samlat dam i det tomrum som är tillägnat just denna aktivitet.

Efteråt känns allt lugnt, det är som efter ett ordentligt oväder. Jag är full av tomhet och vet exakt vem som ska fylla det. Hon fyllde det med råge och ändå har hon mer att ge, jag är verkligen lyckligt lottad.

I promisse

Jag ber om ursäkt, inte på det vanliga mjäkiga sättet utan jag tittar dig i ögonen med mina tårfyllda, grå-grön-blåa ögon och ber om ursäkt så som en ursäkt ska framföras. Jag har inte bloggat på ett allt för bra tag, det har varit mycket nu. Både kvalet och jobbet slåss om min uppmärksamhet, lägg där till att jag måste hålla koll på arbetsmarknaden för att jag bara är projektantsälld. Sedan finns det en massa saker som jag borde tänka på men tyvärr försvinner bort i tidens obefinnande.

Det är just tid som jag saknar, även om jag ibland önskar att den gick fortare. Framför allt när det vankas kvalmatcher, kan de inte bara vara överstökade så jag slipper gå runt och vara nervös, laddad och fundera om jag har gjort rätt.

En av tjejerna blev bitter efter förra matchen, hon tyckte inte hon fick tillräckligt med speltid och jag förstår henne. Det är tufft att vara med nästan hela säsongen från start och sedan bli bänkad när det kommer till kritan. Och hon ska veta att det är inget lätt beslut från mig heller. Det som grämer mig mest är att jag måste välja bort spelare. Det är det tråkigaste man kan göra som tränare. Jag vill alla väl, både på ett personligtplan men också på det planet som vi kallar lag. Det är en tunnlinje man traskar på. Jag har satt foten på fel sida ett par gånger och försöker återupprätta det genom att sätta foten på andra sidan men det löser inget. Det enda jag kan försvara mig med är att jag kan motivera varför jag gjort som jag gjort. Motiveringen är kanske inte till lags för henne men det är så jag ser på det hela, men allt kan ändras.

Jag har suttit mig ner och skrivit ett långt inlägg om den gånga säsongen som jag tänker publicera några timmar innan sista kvalmatchen. Varje gång jag läser igenom det jag skrivit tänker jag tillbaka och inser att det är rätt skoj att vara tränare.

Men som sagt det är tid jag saknar och det går tyvärr ut över mina vänner och familj. Jag har en lång lista på vänner som jag jättegärna vill träffa som jag inte sett på länge. Men jag hinner inte. Det känns otroligt dåligt men samtidigt så är det ett liv som jag valt att leva. Jag får nya vänner genom fotbollen och Martin och Per kommer vara personer som jag har kontakt med i många många år framöver... hoppas jag i alla fall.

Men du ska veta att jag inte glömt dig, jag kommer pumpa dig full på tankar, reflektioner, hat, kärlek. Allt kommer sen efter kvalmatchen. I promisse...


första trappsteget avklarat

Det var regnigt, mycket regnigt. Och att köra till Hästveda från Helsingborg när det tokregnar hela vägen är inte den bästa uppladdningen. Dock måste jag säga att tjejerna skötte detta på ett ypperligt sätt. Att trotsa regnet samt kylan för att prestera bra fotboll är inte det lättaste. Nu var dock motivationen på topp, en seger och vi har en bra start i kvalserien.

Matchen börjar väldigt tempofylld från båda håll, precis som den ska mellan två taggade lag som är piskade att vinna. Dock så lägger sig matchen efter ungefär första kvarten. Det är då som vi får vårt spelövertag. Våra varianter på spel från ytterback till ytterback och vända en gång till via innermitt till ytterback som sedan lägger på andra innermitten som lägger på mittfältaren som har kommit i löpning ger resultat. Vi spelar stundtals ut Hästveda. Dock är det en svårspelad plan efter allt regn och det blir mycket chansspel med spelare som halkar i bra målchanssituationer. När Fribbe sätter in första målet känns det otroligt skönt. Det är som om hjärtat blir utsläppt på grönbete och adrenalinet pumpar ut i varenda del av min kropp från pannan ner till tårna. Vi har under höstsäsongen haft svårt att göra mål i viktiga matcher, därför var detta otroligt förlösande. Vi hade grepp om matchen.

I halvtid så har jag inte så mycket att säga mer än att yttermittfältarna blir lite för offensiva i vår jakt på att göra mål. Poängterar även att det enda vapnet Hästveda har är deras snabba anfallare som får bollar från deras innermitt. Vi måste stänga där för att göra det svårt för dem.

Jag är stolt när jag ser tjejerna lyda "order" på ett så förträffligt sätt som de gjorde igår. De stängde verkligen mitten och Hästveda hade inget förrän vi hade gjort 3-0 och matchen var avgjord. Vi börjar då slappna av bjuder in dem till kamp igen. De är dock bara nära en gång när de skjuter på en räddande bade som tippar bollen i ribban.

I sista minuten blir dock Lennung skadad. Hon satsar för kung och fosterland för att rensa undan bollen men träffar istället ett hästveda ben och skadar foten allvarligt. Hon blir liggande och bäddar för domaren att göra matchens ända knasiga beslut, blåsa av matchen utan tillägg för skada.

Men 3-0 är 3-0 oavsett vad domaren har gjort eller inte gjort.

Det roliga är dock att läsa Hästvedas referat efter matchen. Mer frustrerad på en förlust har jag sällan skådat. Han anklagar oss för att komma med vårt div 3 a-lag men så funkar det inte. Vi hade 6 spelare med av en trupp på 16 som startat i A någon gång under året. 3 av de andra var spelare som brukar sitta på bänken i A. Och så är det, vi har ingen B-lag för reservserierna för damer är för kassa. Det visar vi idag när vi med vårt "b-lag" vinner med 3-0 över ett "A-lag".


en dag närmare

Vi är en dag närmare kvalets första match. Startelvan är nästan klar, det beror så klart lite på hur tjejerna presterar under träningen idag. Jag har mina funderinga hur vi ska slå Hästveda. Ett lag som jag i dagsläget inte vet mycket om men i eftermiddag ska veta ALLT om. Min dag idag kommer gå åt att försöka smita undan arbete och göra en grundlig research på laget vi ska krossa på söndag.

Vad gör då detta med min kropp? Att hela tiden tänka på kvalet och förbereda sig gör mig nervös och taggad. Jag har aldrig upplevt kval där jag själv varit inblandad. Jag var nära när jag var 16 och spelade i Jonstorp. De behövde en målvakt till kvalet upp till fyran då den ordinarie var skadad. Jag fick frågan av P-O Olsson. Den gamle legenden som lirat i Allsvenskan och landslaget. En av de bästa tränarna jag haft, men samtidigt en av dem som satt mest press på mig. Att misslyckas hos honom var inget man ville göra. Men jag var stark nog att klara av uppgiften, det trodde jag inte då. Jag tackade nej, fick frågan "är du säker, jag tror på dig". Jag tackade nej igen. Det kunde ha varit ett genombrott. Det kunde ha varit min chans att nästa år ta platsen som A-lagsmålvakt i div4, som 17 åring. Jonstorp förlorade två jämna kvalmatcher mycket på grund av den gamle stofil som fick ställa sig i målet istället för mig. Ångrar jag mitt beslut? Givetvis, och det är förmodligen därför som jag är så nervös nu. Jag vill inte göra ett misstag inför kvalet. Jag vill ta upp mina tjejer till fyran. Det är de värda efter den säsongen som vi haft med spelarförluster och allmän oro i truppen.

3 dagar, fem timmar och tretton minuter and counting.

Varför?

Jag har tänkt på detta en längre tid och varje fotbollsderby så blossar tankarna upp igen. Varför? Varför skandera "HATA HATA HATA MFF", varför förstöra andra människors livsverk? Vad får de som gör det ut av det? Får de pengar? makt? kärlek?

Som du ser är det många frågor och få svar. Och ju mer jag tänker på det ju mindre sannolikt är det att det finns ett vettigt svar på det hela. Att skandera ramsor där man använder det otroligt starka ordet hata för att negligera en annan grupp är kanske inte det värsta men ändå otroligt onödigt. Det säger väl sig själv att man inte älskar sina motståndare då det är match. Däremot kan man ha en trevlig stund både före och efter matchen. Bara se på boxare. De är kanske inte så goda vänner för och under matchen men efteråt är det alltid så att matchen är över. Pappa berättade om när han var boxare och det var middag efter några SM matcher då boxarna satt sida vid sida, snackade historier och åt god mat, skrattade och hade inga som helst planer på att klippa till den andre.

Men idag så är det precis som att ordet hata inte räcker till. Man måste visa sitt förakt på ytterligare ett plan. Och tyvärr har de personerna som är involverade i dessa aktiviteter ett tunt ordförråd som gör att de inte kan komma på några fyndiga ramsor som man gjorde förr i tiden utan istället så är nästa steg för dem hangemäng. Det de inte kan säga verbalt måste tydligen komma fysiskt. Man kan säga att de är dumma i huvudet, men egentligen är de bara oupplysta.

Det tråkiga är att det kan skrivas hur mycket som helst om dessa barbarer. Men budskapet når inte dem då de inte kan läsa. Och det finns inget du och jag kan göra, inte om du mot förmodan skulle ha kontakter i dessa gäng. Då kan man ställa frågan Varför gör ni så här?

Har du svar på den frågan så maila gärna mig. [email protected]

kartellbildning?

Så fort jag tänker på lastbilskörkortet känner jag mig lurad. Det har sina anledningar och just idag så bokade jag ett par körlektioner... för 1400!!!!! kronor styck. Jag räknar med att kanske behöva 8 sådana. Ilska väcks i mitt huvud. Inte bara för att det är oerhört dyrt med körlektionerna utan för att det inte finns några alternativ. Eller så kan jag inte säga, det finns ett företag. Men det tar EXAKT samma pris PLUS!! att jag måste betala in inskrivningsavgift för att få en genomgång (teoretiskt) på hur motorn fungerar. En del som jag tänkte läsa mig till själv. Jag kan alltså inte välja vilket sätt jag ska bli fucked på, det enda jag kan veta är att det kommer göra jävligt ont i plånboken.

Men så slog det mig. Hur kan ingen annan än två företag i hela Helsingborg satsa på utbildning inom ett område som SKRIKER efter just den kompetensen. Har man lastbilskörkort och inte är komplett dum i huvudet så är man nästan garanterad jobb. För att sedan inte tala om väntetiderna för att få en körlektion. 5 veckor tvingas jag gå och älta för hur många lektioner jag behöver ta. Fem hela veckor innan det är dags för mig att sätta mig i en lastbil. Och ingen ansats till att hitta en lösning, anställa en körlärare till. För vad jag har förstått så har de alltid haft sådan här kö. Det är precis som om de har övertaget över kunden.

Det är alltså inte kunden som har rätt utan den körskola med mest väntetid. GO Kompetens vinner lätt den fighten, om nu lektionen mot förmodan skulle vara värdelös så ska de minsann få sina fiskar varma. Om instruktören inte kan sina saker eller om han är allmänt ointresserad. Då jäklar ska de få veta att de lever.

Jag kommer lägga in rutten torsk i brevinkastet varje kväll. Jag kommer gå in, äta en massa frukt och slänga allt i en väl dold papperskorg så att dagen efter är hela kontoret en stor entomologisk terrarie. Jag kommer dessutom lägga gamla hårdkokta ägg i deras friskluftsintag till kontorsventilationen och på det sättet möka ut dem ur huset. Det sist nämnda sker med bäst effekt om det är vinter. Utöver det så kommer jag klaga i receptionen och skriva en arg anonym insändare till HD.

Passa er noga GO, I'm on to you!!!

RSS 2.0