första trappsteget avklarat

Det var regnigt, mycket regnigt. Och att köra till Hästveda från Helsingborg när det tokregnar hela vägen är inte den bästa uppladdningen. Dock måste jag säga att tjejerna skötte detta på ett ypperligt sätt. Att trotsa regnet samt kylan för att prestera bra fotboll är inte det lättaste. Nu var dock motivationen på topp, en seger och vi har en bra start i kvalserien.

Matchen börjar väldigt tempofylld från båda håll, precis som den ska mellan två taggade lag som är piskade att vinna. Dock så lägger sig matchen efter ungefär första kvarten. Det är då som vi får vårt spelövertag. Våra varianter på spel från ytterback till ytterback och vända en gång till via innermitt till ytterback som sedan lägger på andra innermitten som lägger på mittfältaren som har kommit i löpning ger resultat. Vi spelar stundtals ut Hästveda. Dock är det en svårspelad plan efter allt regn och det blir mycket chansspel med spelare som halkar i bra målchanssituationer. När Fribbe sätter in första målet känns det otroligt skönt. Det är som om hjärtat blir utsläppt på grönbete och adrenalinet pumpar ut i varenda del av min kropp från pannan ner till tårna. Vi har under höstsäsongen haft svårt att göra mål i viktiga matcher, därför var detta otroligt förlösande. Vi hade grepp om matchen.

I halvtid så har jag inte så mycket att säga mer än att yttermittfältarna blir lite för offensiva i vår jakt på att göra mål. Poängterar även att det enda vapnet Hästveda har är deras snabba anfallare som får bollar från deras innermitt. Vi måste stänga där för att göra det svårt för dem.

Jag är stolt när jag ser tjejerna lyda "order" på ett så förträffligt sätt som de gjorde igår. De stängde verkligen mitten och Hästveda hade inget förrän vi hade gjort 3-0 och matchen var avgjord. Vi börjar då slappna av bjuder in dem till kamp igen. De är dock bara nära en gång när de skjuter på en räddande bade som tippar bollen i ribban.

I sista minuten blir dock Lennung skadad. Hon satsar för kung och fosterland för att rensa undan bollen men träffar istället ett hästveda ben och skadar foten allvarligt. Hon blir liggande och bäddar för domaren att göra matchens ända knasiga beslut, blåsa av matchen utan tillägg för skada.

Men 3-0 är 3-0 oavsett vad domaren har gjort eller inte gjort.

Det roliga är dock att läsa Hästvedas referat efter matchen. Mer frustrerad på en förlust har jag sällan skådat. Han anklagar oss för att komma med vårt div 3 a-lag men så funkar det inte. Vi hade 6 spelare med av en trupp på 16 som startat i A någon gång under året. 3 av de andra var spelare som brukar sitta på bänken i A. Och så är det, vi har ingen B-lag för reservserierna för damer är för kassa. Det visar vi idag när vi med vårt "b-lag" vinner med 3-0 över ett "A-lag".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0