Varför?

Jag har tänkt på detta en längre tid och varje fotbollsderby så blossar tankarna upp igen. Varför? Varför skandera "HATA HATA HATA MFF", varför förstöra andra människors livsverk? Vad får de som gör det ut av det? Får de pengar? makt? kärlek?

Som du ser är det många frågor och få svar. Och ju mer jag tänker på det ju mindre sannolikt är det att det finns ett vettigt svar på det hela. Att skandera ramsor där man använder det otroligt starka ordet hata för att negligera en annan grupp är kanske inte det värsta men ändå otroligt onödigt. Det säger väl sig själv att man inte älskar sina motståndare då det är match. Däremot kan man ha en trevlig stund både före och efter matchen. Bara se på boxare. De är kanske inte så goda vänner för och under matchen men efteråt är det alltid så att matchen är över. Pappa berättade om när han var boxare och det var middag efter några SM matcher då boxarna satt sida vid sida, snackade historier och åt god mat, skrattade och hade inga som helst planer på att klippa till den andre.

Men idag så är det precis som att ordet hata inte räcker till. Man måste visa sitt förakt på ytterligare ett plan. Och tyvärr har de personerna som är involverade i dessa aktiviteter ett tunt ordförråd som gör att de inte kan komma på några fyndiga ramsor som man gjorde förr i tiden utan istället så är nästa steg för dem hangemäng. Det de inte kan säga verbalt måste tydligen komma fysiskt. Man kan säga att de är dumma i huvudet, men egentligen är de bara oupplysta.

Det tråkiga är att det kan skrivas hur mycket som helst om dessa barbarer. Men budskapet når inte dem då de inte kan läsa. Och det finns inget du och jag kan göra, inte om du mot förmodan skulle ha kontakter i dessa gäng. Då kan man ställa frågan Varför gör ni så här?

Har du svar på den frågan så maila gärna mig. [email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0