Är nöjesfält farliga?

Det är en stor debatt nu sedan Rainbow gick sönder på Liseberg. Den evigan frågan dras upp igen, när nöjesfält farliga? det är självklart de är farliga. Det är halva spänningen med att åka attraktioner.

Du utlämnar dig själv utan att ha minsta kontroll på situationen. Det är det som är kicken. Visst går det fel ibland som Rainbow olyckan men om man räknar ut hur många turer den har gått så är det egentligen fantastiskt att en maskin hållt så länge.

En bil går sönder direkt och det är enligt Bo Kaspers Orkester en missil. Bilar dödar fler människor än vad nöjesfälten gör tillsammans. Vad är farligast?

Jag läste en sammanfattning av vilka skador som hänt på Liseberg de senaste åren. En tjej går in i spökhuset gasten barfota, hon skadar foten. Det är väl självklart att man inte går barfota på ett nöjesfält?? eller är jag helt bakom flötet här?

tio personer har i år skadats när de gått in i speglar i kristalsallongen. Hallåååå!! en värld fylld av förvrängda speglar, bör man inte ta det försiktigt här?

i Farfarsbilarna så slår en person huvudet i taket när han går ur. Det börjar blöda. Också en sådan där typisk klantig sak som inte beror på nöjesfältet. Vad tänker folk med?

Så oftast är det kanske inte just nöjesfältets fel men ändå så utlämnar man sig i händerna på något ovetande. Sitter du väl i attraktionen så kan du oftast inte påverka någonting. Men ändå måste man ha lite innanför skallbenet. Inte direkt så att man pratar i mobilen när man åker Balder, eller dricker en cola i uppskjutet, eller försöker svälja ett allt för stort tuggumi under nedsläppet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0