torsdagens festival

Dags för en recension av torsdagens konserter som jag besökte.

Vi börjar med Urband Mind som trots line-up som trio istället för kvartett presterade vad de lovade. Det är om jag ska vara helt ärlig inte deras bästa konsert (anser fortfarande deras uppträdande i popkorn var bäst och där borde de vunnit) men de skapar magiska ögonblick. Inte bara för att de har en magisk solnedgång att se på utan genom martins  utmärkta scennärvaro och Lindas i stort sett felfria spelande gör att det blir magi. Ett plus till den aukustiska låten där skinnplågaren Linda stiger fram och spelar munspel och sjunger. (Hade man hörselproppar i hördes inte rundgången så mycket)  Så totalt sett får Urband Mind 4p/5p   (deras poäng / max poäng) Man borde säga att Urband Minds perfekta scen finns på sofiero, jag längtar till den dagen.

Pelle Ossler hade stora förväntningar på sig från min sida. Det lyckades han inte leva upp till. Jag har inte mycket att säga mer än att hans ovanligt och otillfredsställande alternativa slingor lät stundtals som de var påkomna just då och ingen tanke bakom. Texterna var under all kritik och han lever förmodligen på sitt namn vilket är ytterligare ett bevis för att gamla kändisar inte presterar speciellt bra när de försöker slå sig fria.

Men däremot så var Kaizers Orchestra festivalens stora tumme upp än så länge. Med en variation i låtvalet och enorm scennärvaro skapar de en stämning som får de närvarande att ta på dansskorna och svänga med. Låten Ompa till du dör är givetvis den mest igenkända av deras låtval men det är ingen låt som känns sämre än den andre. När Janove Ottesen skryter om sin tidigare karriär som fotbollsspelar för norska landslaget så är det upp till bevis när en badboll kastas upp. Han nickar genom introt till en låt och gör det med bravur. Det bevisar deras vilja att göra den spelningen till något aldeles extra. Mycket flörtande med publiken kan vara medlet denna festival.
betyget för Kaizers Orchestra blir 4p/5p.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0